NARM er en terapeutisk metode, der bygger på den nyeste forskning om, hvordan nervesystem og følelser er påvirkede af vores vilkår under opvæksten. Det mærkelige navn er en amerikansk forkortelse af NeuroAffektiv RelationsModel.

Der er intet nyt i, at voksne menneskers vanskeligheder ofte stammer fra barndommen, men her er der en viden og metode, som effektivt reparerer på det ”som engang blev gjort, og ikke kan ændres”

Vi kan ”ændre” på traumer og overvældende begivenheder fra opvæksten ved at hjælpe krop og følelser til at håndtere dem bedre, rumme dem og ikke identificere os med dem. Når krop og nervesystem lærer at adskille DENGANG fra NU, slipper de følelsesmæssige bindinger deres tag og vi både føler og tænker anderledes om historien end før.

Som terapeut fokuserer jeg på den udprægede tendens vi har til at lade fortidige tab, nederlag, svigt osv fylde os og farve vores selvbillede, så der ikke er plads til det stærke kompetente mennesker, vi er i dag. Resultatet af at slippe identificeringen med vore nederlag føles nærmest magisk, men beror på et fintunet arbejde med de vanemæssige spor i hjernen, der som motorveje lader os køre køre, køre i gentagelsen af fortiden.

NARM er funderet på krop, følelser og nervesystem som også SE metoden er, og passer derfor smukt ind.