LogoKontakt mig
Logo
Kontakt mig

Tilknytningsmønstre og de gode parforhold

I Danmark ender 40 % af ægteskaber med en skilsmisse. I foredraget gives nogle bud på de genkommende årsager, som får os til at opgive det fælles projekt om samliv og kærlighed.

Moderne forskning giver tungtvejende bud på, hvad dynamikken i kærlighedsforholdet er. Hvert menneske bærer i sig spor efter den tidlige tilknytning til forældre og andre nære voksne i de første år af livet. Disse spor har enorm betydning for, hvordan vi både vælger en partner og skaber en relation, som er til gavn for begge parter.

Problemerne opstår når disse tidlige tilknytningsmønstre dominerer i parforholdet og skaber skuffelse, frustration og vrede.

Psykolog Jytte Vikkelsøe har med baggrund i den nye forskning skrevet en meget populær bog om, hvordan vi tilsyneladende altid forelsker os i en, der med sikkerhed vil aktivere vores dybeste sår fra den tidlige barndom.

Dermed gives vi en unik chance for at hele sårene, men det kræver både vovemod og viljen til at dykke ned i de ofte ubevidste indre aftryk af savn og sårethed.

I foredraget tager vi guldkornene fra bogen og holder dem op imod tilknytnings-teorierne og ny hjerneforskning. Du vil dermed få indblik i dynamikken i den tidlige tilknytning og dens sammenhængen, hvordan vi skaber relationer som voksne.

24. Februar 10:00-12:45

Folkeuniversitetet Aalborg

Adresser:

Holbergsgade 24, København K

Terapihuset, Marievej 2, Hellerup

Hyrdevænget 7, Gilleleje

Ring eller skriv

Lene Bjergland

Telefon 29896487

Bjergland@gmail.com